22 februari 2014

Lilla lilla sjuklingen!

Våran lilla älskling har blivit sjuk för första gången. Han är täppt i näsan, hostar och försöker hosta upp/spy upp slem och allt detta kom tidigare än vad vi hade hoppats på men idag, tredje dagen, så verkar det vara på gång åt rätt håll. Näsan är inte alls lika täppt som de två gångna dagarna, han är lite mer vaken och alert idag även om han sover mycket.Det är så skrämmande så hjälplös man är som förälder när ens barn är sjuka. Jag gillar inte den känslan alls (nej, det gör väl ingen) och nu önskar jag att han blir frisk snart ! 

Igår vid 24 snåret åkte vi upp till barnakuten med honom då vi båda var lite oroliga för honom då det var jobbigt med andningen men som alltid när man söker vård så är ju allt bra.. just då, för att sedan börja om och bli som det var innan man åkte upp, när man kommer hem igen. Det är så typiskt. Det händer väl alla?

Läkaren på barnakuten sa att hans näsa är påverkad men att vi i nuläget inte kan göra något mer än vad vi gör, vilket är nasala droppar och suga rent och ha det svalt hemma för att underlätta. Vi Har gjort det vi ska och kan göra hemma. Lungor och hjärta lät bra men det vi (man) ska ha lite koll på är så att andningsfrekvensen inte ökas, att han andas med magen och inte bröstkorgen och att febern håller sig borta för då skulle vi ringa upp igen men som jag skrev förut så verkar det vända nu så han blir bättre. *Peppar peppar*  Måtte han klara sig ifrån att det blir värre så han slipper sjukhus och måste behandlas för lunginflammation. Gu´vad jag hatar Virus! 2 kommentarer:

  1. Usch, jag förstår er oro! När mina barn var små sa dom att man kunde droppa bröstmjölk i näsan..Hoppas det ger sig snart!

    SvaraRadera
  2. Lille vännen hoppas han kryar på sig och ungar har en förunderlig förmåga att bli friska vid besök till akuten eller läkare....speciellt direkt när man kliver ur bilen...stora förundrade ögon och mkt spännande..
    jo se han/hon var sjuk när vi åkte....typ..men även om det händer så ska man ändå åka för säkerhets skull.
    Dom där virus och bacillkonferenserna kan vi slippa snart......kram till den lille

    SvaraRadera

Vad gulligt av dig att klampa lite här :)